მოგესალმებით ჩვენს Barista Cup რეცეპტების ბლოგზე ! წინა პოსტში საავტორო სასმელები #1 გაგიზიარეთ უნიკალური სასმელები, რომლებიც მომზადდა Barista Cup-ის ბარისტების მიერ Julius Meinl Barista Cup-ის ფინალზე. თითოეული რეცეპტი უნიკალურია და ნამდვილად იმსახურებს თავის ადგილს ! , ჩვენ გვჯერა, რომ ამან თქვენც შთაგაგონათ. მოდით, გადავხედოთ მეორე ნაწილს სადაც წარმოდგენილია საქართველოს ადგილობრივ შეჯიბრში გამარჯვებული დავით ნიკოლიშვილის რეცეპტთან ერთად Julius Meinl Barista Cup 2024-ის გამარჯვებულების რეცეპტებიც.
Raffy Brend Vajio – UAE
რაფი ბრენდ ვაჯიოს საავტორო სასმელი „არაბული ნაპირის ლატე“ არის სიცოცხლით სავსე და გამაგრილებელი ყავა, შთაგონებული არაბეთის ყურის დუბაის სანაპიროთი.
ინგრედიენტები
- ესპრესო
- 60 მლ ანანასის წვენი
- 60 მლ ქოქოსის რძე
- 15 მლ Monin Blue Lagoon სიროფი
- ყინულის კუბიკები
მომზადების პროცესი:
ჩამოასხით ყინული და Blue Lagoon სიროფი ჰაიბოლის ჭიქაში. შეიკერში აურიეთ ანანასის წვენი და ქოქოსის რძე და კარგად აანჯღრიეთ. მიღებული ნაზავი ჩაასხით ჰაიბოლის ჭიქაში და ზემოდან დაუმატეთ ესპრესო.
Ionela Todoran – Romania
იონელა თოდორანის საავტორო სასმელი „შავი ხავერდი“ არის თამამი და მდიდრული კოქტეილი, რომელიც აერთიანებს ორმაგი ესპრესოს ინტენსივობას და Ketel One არაყის სირბილეს
ინგრედიენტები
- ორმაგი ესპრესო
- 20 მლ Ketel One არაყი
- 10 მლ Paragon Vetiver
- 10 მლ დამწვარი ნოწის სიროფი
- მშრალი ყინულის კუბიკები
მომზადების პროცესი:
მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი შეიკერში და კარგად გაანჯღრეთ. შემდეგ გაწურეთ სასმელი ფხვიერი გაწურვის საშუალებით თქვენს არჩეულ ჭიქაში. „შავი ხავერდი“ იდეალურია მათთვის, ვინც კლასიკური ყავის კოქტეილებზე უნიკალურ ცვლილებას ეძებს; მისი striking პრეზენტაცია და კომპლექსური გემო ნამდვილად იმედოვნებს.
Davit Nikolishvili – Georgia
დავით ნიკოლიშვილის საავტორო სასმელი „ხიმადორი“ არის ინოვაციური კოქტეილი, რომელიც აერთიანებს Tequila Olmeca Blanco-ს ცოცხალ გემოს და Passoa-ს ტროპიკულ ხილოვანებას.
ინგრედიენტები:
- 50 მლ Tequila Olmeca Blanco
- 30 მლ Passoa
- ესპრესო
- 20 მლ ლაიმის წვენი
- 15 მლ სახლის წარმოების ნუში სიროფი
- 5 გრ მარილი
მომზადების პროცესი:
კოქტეილი მზადდება როზმარინის სუნით გაჟღენთილ წვენის ჭიქაში, რაც მას არომატული, მცენარეული ნოტებით ავსებს. ინგრედიენტების ერთმანეთთან შერწყმის შემდეგ, სასმელი ორჯერ გაწურეთ გაჟღენთილი ჭიქაში და მორთეთ ნუშებითა და როზმატოტით, რაც ვიზუალურად შთამბეჭდავი და მდიდარი გემოს მქონე სასმელს ქმნის. „ხიმადორი“ იდეალურია მათთვის, ვინც აფასებს კარგად გაწვდილი, მრავალშრიანი კოქტეილს; იგი გთავაზობთ უნიკალურ გამოცდილებას, რომელიც როგორც გამაგრილებელია, ასევე მდიდარია გემოთი.
Štěpánka Potůčková – Czech Republic
შტეფანკა პოტუჩკოვას საავტორო სასმელი „მანგოს ესპრესო“ არის გამაგრილებელი და ტროპიკული ვერსია კლასიკური ყინულიანი ყავის.
ინგრედიენტები:
- 1 შოტი ესპრესო (30 მლ)
- 100 მლ მანგოს წვენი ან მანგოს პიურე (თუ პიურეს იყენებთ, ოდნავ diluted წყლით)
- ყინულის კუბიკები
მომზადების პროცესი: შეავსეთ ჭიქა ყინულის კუბიკებით. მოათავსეთ დაახლოებით 100 მლ მანგოს წვენი (ან diluted მანგოს პიურე) ყინულზე. ფრთხილად დაასხით freshly გაწურული ესპრესო ყინულსა და მანგოს წვენზე
ისიამოვნეთ თამამი ესპრესოსა და ტკბილი მანგოს კომბინაციით.
Mario Benetseder – Austria
მარიო ბენეტსედერის საავტორო სასმელი „ესპრესო ფრუტოლიო“ არის ინოვაციური და გამაგრილებელი სასმელი, რომელიც აერთიანებს ესპრესოს უნიკალურ ინგრედიენტებს
ინგრედიენტები:
- ორმაგი შოტი ესპრესო
- 3 კლ სახლის წარმოების ბერგამოტის სიროფი
- 100 მლ სოდა წყალი
- 30 მლ სახლის წარმოების ბერგამოტის სიროფი
- 15 მლ ზეთისხილის ზეთი
- ყინულის კუბიკები
მორთვა: მშრალი ლიმონის ნაჭერი და საკვები ყვავილები
მომზადების პროცესი:
ჭიქაში აურიეთ ბერგამოტის სიროფი, სოდა წყალთან ერთად, რათა მიიღოთ ბერგამოტის ლიმონათის ბაზა. შეიკერში აურიეთ ორმაგი შოტი ესპრესო, ზეთისხილის ზეთი და ყინულის კუბიკები. შეანჯღრი, სანამ ნაზავი ქაფიანი არ გახდება. კოვზის გამოყენებით ფრთხილად დაასხით ქაფიანი ესპრესო ბერგამოტის ლიმონათის ბაზაზე, რათა შრეების ეფექტი შექმნათ. მორთეთ მშრალი ლიმონის ნაჭერით და საკვები ყვავილებით. მიაწვდეთ დაუყოვნებლივ.
Vladimir Chzou – Moldova
ვლადიმირ ჩზუს საავტორო სასმელი „RAF მეპლი“ არის კრემოვანი და მომხიბლავი ყავის სასმელი, რომელიც აერთიანებს ესპრესოს მდიდარ გემოს და მეპლის სიროფის ტკბილებას.
ინგრედიენტები:
- ესპრესო
- 265 მლ ნაღები (10% ცხიმიანი)
- 12 მლ Monin მეპლის სიროფი
- 8 გ (1 ჩაის კოვზი) ვანილის შაქარი
- 10 გ (1 სუფრის კოვზი) დამწვარი, დაკეპილი მარილიანი თხილები
მომზადების პროცესი:
ჭიქაში აურიეთ ესპრესო, ნაღები, მეპლის სიროფი და ვანილის შაქარი. გამოიყენეთ სტიმერი ნაზავის გასახურებლად და გასაბოლებლად, სანამ იგი კრემოვანი და კარგად შერწყმული არ გახდება. ქაფიანი, მდიდარი ყავის ნაზავი ჩაასხით თასში. მორთეთ დამწვარი, დაკეპილი მარილიანი თხილებით, რათა დამატებითი გემოსა და ტექსტურის შრე შექმნათ;
Julius Meinl Barista Cup-ის ბოლო პარტიის საავტორო სასმელების რეცეპტები! თითოეული მათგანი მოწმობს იმ შემოქმედებითობას, ხელოვნებას და ყავისადმი სიყვარულს, რომელსაც ჩვენი ბარისტები სთავაზობენ. არ აქვს მნიშვნელობა, ამ რეცეპტებს სახლში სცდით თუ თქვენს დაწესებულებაში, ვიმედოვნებთ, რომ ისინი ცოტათი უფრო მეტი სიმხნევე დაინერგება თქვენს ყოველდღიურ მენიუში.